Thursday, March 24, 2011

Mat Sabu hampir pasti menang Timbalan Presiden

Setakat ni yang dilaporkan cuma satu kawasan saja yang dah buat Mesyuarat Agung, PAS Kawasan Pengkalan.

Yang menariknya Mesyuarat Agung PAS Kawasan Pengkalan Chepa Kubang Kerian yang Husam Musa sebagai YDP sebulat suara mencalonkan Hj Mohd Sabu sebagai calon Timbalan Naib Presiden.

Lebih menarik lagi hanya jawatan tu saja yang diputuskan dalam mesyuarat tu, lain-lain jawatan diserahkan kepada mesyuarat AJK untuk diputuskan.

Aku yakin, itu adalah signal dari Husam Musa sendiri yang secara tak langsung nak bagitau yang dia bagi laluan kepada Mat Sabu untuk bertanding merebut jawatan Timbalan Presiden.

Masa pemilihan 2 tahun lepas berlaku pertandingan 3 penjuru antara penyandang Ust Nasharudin, Mat Sabu dan Husam yang dimenangi oleh Ust Nasharudin.

Dengar khabar anginnya, Ust Nasharudin berkemungkinan besar takkan mempertahankan jawatan. Dan kalau ikut perkiraan kawan-kawan, kalau Ust Nasha lawan 2 penjuru dengan Mat Sabu pun, peluang Mat Sabu untuk menang sangat cerah.

Kalau ikut kata kawan-kawan lagi, sorang lagi calon yang ada peluang untuk menang adalah Ust Tuan Ibrahim Tuan Man. Depa kata kalau Ust Tuan Ibrahim masuk bertanding dan lawan 2 penjuru dengan Mat Sabu, besar kemungkinan Mat Sabu akan kalah.

Berita terkini dari Harakahdaily, Ust Tuan Ibrahim kata dia bersedia mempertahankan jawatan Naib Presiden dan tak berminat nak bertanding jawatan Timbalan Presiden. Nampak gayanya peluang Mat Sabu untuk menang jawatan Timbalan Presiden sangat-sangat cerah.

Harakahdaily melaporkan:
Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mengumumkan bahawa beliau tidak berhasrat untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden pada muktamar PAS yang bakal diadakan pada Jun ini.

Bagaimanapun beliau bersedia untuk mempertahankan jawatan Naib Presiden PAS sekiranya ada pecalonan.

“Saya sudah memikirkan perkara ini semasak-masaknya dan melihat ramai pimpinan parti yang berwibawa, maka saya tidak berhasrat bertanding jawatan Timbalan Presiden.

"Saya akan mempertahankan jawatan Naib Presiden sekiranya ada pecalonan,” ujarnya dalam satu kenyataan ringkas kepada Harakahdaily hari ini.

Dengan keputusan ini, Tuan Ibrahim, yang juga Pesuruhjaya PAS Pahang berharap mesyuarat agung PAS kawasan-kawasan akan mencalonkan orang lain yang lebih berwibawa untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden PAS bagi menjadikan parti lebih berwibawa dan memantapkan keyakinan rakyat terhadap parti. - Hrkh
Kalau Mat Sabu menang jawatan Timbalan Presiden, himpunan BERSIH 2.0 yang katanya akan dibuat bulan Jun nanti, tentu lebih meriah dari BERSIH 1.0 Aura Timbalan Presiden mengepalai perarakan tunjuk perasaan tentu menggamit ratusan ribu penyokong PAS turun ke jalan raya.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.