Thursday, March 24, 2011

Isu Anwar: Ulama PAS Asyik Nak Melompat

Oleh ramziredang

"Rasanya dah memang patut pemimpin PAS yang digelar ulama, yang tua tua, kaji diri sendiri dan letak jawatan. Sebab banyak sangat tindakan yang dilakukan tidak menggambarkan taraf ulama. Mudah sangat termakan pujuk rayu UMNO dan buta dengan taktik seperti yahudi yang UMNO buat.

Isu kerajaan perpaduan contohnya, sampai sekarang tak selesai selesai. Kalau tak percaya tanya pelajar pelajar luar negara, pelajar mesir contohnya, ada tak pemimpin tertinggi PAS kempen pasal kerajaan perpaduan sebulan dua ni. Rasa muak betul mendengarnya

Aku tak faham apa masalah pemimpin yang menggelarkan diri ulama nih. Dah lah tua tapi taknak turun jawatan bagi kat orang muda. Ada ke dia orang desak supaya Anwar bagi DNA, konon untuk membersihkan nama Anwar sendiri. Eh..tak faham faham ke mauduk of the story? Kalau bagi DNA, dah macam bagi ayam percik la kat UMNO. Dahlah bila timbul isu nasional dia tak muncul muncul tapi ada isu yang merugikan diri sendir,pandai pulak dia muncul.

Yang terbaru ni plak,kes video ni pun diorang nak percaya. Belum apa apa dah senyum lebar, konon 'akhirnya anwar terjerat'. Nampaknya geng UG ni semakin asyik dengan cerita dongengan UMNO. Mulut melopong macam tengok cerita hindustan. Bisik bisik nak kaji kerjasama dengan pakatanpun ada?

Malas ah nak citer panjang, cuma nak bagitau, ringkas ceritanya tak payah ah bertanding lagi, kau kau kau semua sudah tua. Rumah kata pergi kubur kata mari UMNO kata boleh jadi balaci.

Aku sangat meluat nak menulis pasal ni. tetapi aku lagi meluat kalau tak menulis pasal mereka, tak habis habis nak cari pasal.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.