Sunday, August 8, 2010

Potret "Tangisan Doa Syahdu" Dibida RM6,000

Projek Dana PAS Pangkor... Jom infaq !

M
enteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat yang dijadualkan hadir ke pelancaran majlis Tabung Impian Rakyat Malaysia (TIRAM) malam tadi terpaksa dimasukkan ke hospital petang semalam kerana kepenatan.

Menurut ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad, Nik Aziz dimasukkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) di Kubang Kerian untuk mendapatkan rawatan.

"Beliau (Nik Aziz) mengalami kepenatan dan dihantar ke hospital, supaya mendapat rehat yang cukup dan tidak mendapat sebarang gangguan," kata Khalid.

Namun tanpa kehadiran Nik Aziz, 79, popularitinya tetap menjadi tarikan kepada semua yang hadir dengan tiga buah potretnya berjaya mengumpul RM11,500 pada malam itu.

Bidaan paling tinggi melalui potret beliau bertajuk ‘Tangisan Doa Syahdu’ dengan RM6,000 yang menjadi milik seorang isteri ahli perniagaan Rosinah Mohammad.

Manakala dua potret beliau iaitu ‘Seceria Suria Pagi’ berjaya memungut masing-masing RM3,000 dan RM2,000 ketika bidaan berlangsung.

Bidaan ini dilakukan untuk membantu Pakatan Rakyat (PR) mengumpul dana bagi pilihan raya umum akan datang.

Selain potret Nik Aziz, turut menyaksikan kartunis terkena Zunar mendapat bidaan kartunnya sebanyak RM3,500.

Pakatan melalui platform TIRAM ini menetapkan sasaran RM20 juta untuk mengumpul dana bagi membantu aktiviti dalam memberi kesedaran demokrasi terhadap orang ramai.

Menurut Penasihat TIRAM Datuk Husam Musa, kutipan dana ini juga bagi mempromosikan agenda perubahan kepada orang ramai dengan mereka terus mendapat akses maklumat lebih baik mengenainya.

"Jika mereka (Umno-Barisan Nasional) mengongkong media hasrat itu tidak akan berjaya. Maka kita di TIRAM perlu usaha bersepadu untuk mendekatkan jarak dengan menyediakan infrastruktur umum dengan pelbagai isu perubahan.

"Dana TIRAM ini sebagai wadah untuk memurnikan demokrasi dan terus memberi maklumat kepada orang ramai tentang penyalah gunaan kuaasa serta porak peranda pemerintah kini yang memberi impak kepada rakyat.

"Bukan sahaja di Semenanjung malah dana ini untuk rakyat di Sabah dan Sarawak," kata Husam ketika ucapan perasmiannya di stadium Melawati malam tadi.

Dalam pada itu, TIRAM turut memberi sumbangan kepada beberapa keluarga mangsa termasuklah keluarga Aminurrasyid Amzah, A Kugan, Ibrahim Libya (Memali), Teoh Beng Hock dan lain-lain.

Majlis perasmian itu menyaksikan kira-kira 30 wakil rakyat daripada Pakatan serta 12,000 orang hadir.

TIRAM berjaya mengumpul lebih daripada RM35,000. -FMT

Sumber : Kelab Greenboc

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.