Thursday, August 5, 2010

Balik cepat Najib!

Oleh Tok Pepijat

Projek Dana PAS Pangkor... Jom infaq !

Malang bagi PM Najib. Sepatutnya bercuti bersama Rosmah di luar negara suatu yang menggembirakan.

Tetapi sebaliknya berlaku. Kenyataan Sifu Najib, Dr Mahathir yang dengan pantas disokong Timbalannya Muhyiddin tentang kegagalan konsep 1Malaysia bagai merobek hati dan jantung Najib dan mencacatkan tempo kegembiraan bercuti Najib.

Barangkali ini isyarat awal "peperangan" dari Mahathir terhadap PMNajib. Ini tidak memelikkan.

"Kejayaan" Mahathir menumbangkan Pak Lah dari jawatan PM serta "mensengsarakan" menantunya KJ perlu direnung oleh Najib. Juga "kejayaan" Mahathir bertukar ganti 3 orang Timbalannya bermula Musa,Ghafar dan Anwar wajar difikir dengan mendalam oleh PMNajib.


Jika dulu Mahathir "bising" tentang Khairy semasa era PM Pak Lah,malah di gelarnya "Budak Tingkat 4", tidak mustahil sasaran Mahathir terhadap Najib adalah Rosmah Mansor pula.

Apa pula gelaran Mahathir terhadap Rosmah?

Masing-masing mempunyai agenda. Mahathir perlu singkirkan Najib untuk naikkan Muhyiddin agar bintang anaknya Mukhriz cepat naik menuju Seri Perdana.

PMNajib juga punya agenda untuk naikkan sepupunya Hishamuddin sebagai Timbalannya menggantikan Muhyiddin.

Balik cepat Najib!

http://tokpepijat.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.