Thursday, August 5, 2010

Amalkan budaya infak

Projek Dana PAS Pangkor... Jom infaq !

Gotong royong perdana di surau Al Baraqah, Taman Sentosa telah diadakan pada 1-8-2010. Gotong royong ini di jalankan untuk menghijau dan mengindahkan kawasan surau dimana pokok-pokok telah disumbangkan oleh Majlis Perbandaran Klang..
Menurut pengerusi surau, En. Mohamad Radzi bin Jalani, aktiviti gotong royong ini selain dapat menghijau dan mengindahkan kawasan surau, ia juga dapat mengeratkan ukhuwah sesama penduduk di kawasan tersebut.

Aktiviti ini diserikan dengan kehadiran Ahli Parlimen Kota Raja, YB Dr. Mariah binti Mahmud.
Menurut beliau, surau bukan semata-mata tempat melakukan ibadah sahaja malah boleh digunakan sebagai tempat menjalankan aktiviti lain yang berfaedah.

Beliau juga menekankan supaya mengamalkan budaya infak supaya mendapat keberkatan ALLAH.

Sumber : Dr. Mariah Mahmud

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.