Saturday, August 20, 2011

Tangkapan Polis : Polis Jangan Hanya Ikut Arahan Umno/Bn!

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak mengecam tindakan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) berikutan telah membuat tangkapan seramai enam orang pada majlis ceramah anjuran Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Taman Tapah yang turut disertai Ahli Parlimen Kawasan Sungai Siput, Dr Jeyakumar. Tangkapan tersebut jelas bermotifkan politik dan ianya seperti menerima arahan pihak tertentu sahaja.

Kami kesal dengan tindakan tidak profesional Polis di dalam isu ini seperti hanya menerima arahan daripada Umno / Barisan Nasional (BN) sahaja. Bagi kami dengan melihat kedudukan jenayah yang semangkin meningkat, mengapa perlu Polis bersungguh-sungguh memusuhi pemimpin Pakatan Rakyat (PR). Kita belum pernah dengar bahawa majlis atau ceramah anjuran Umno atau parti Kompenan BN yang lain diganggu polis atau ada pemimpin mereka yang ditangkap.

Pimpinan Pakatan Rakyat sering kali menjadi buruan pihak Polis seperti penjenayah besar dan usaha bagi menangkap akan sentiasa berlaku. Ini membuktikan Negara kita terlalu terkebelakang dari segi demokrasi. Umno / BN seolah-olah bebas menggunakan Polis untuk kepentingan politik bacul mereka.

Kami memohon agar Polis bersikap profesional dan matang di dalam menjaga keselamatan Negara dan rakyat, jangan sampai rakyat menganggap Polis itu Umno dan Umno itu Polis.

MOHD AKMAL KAMARUDIN
Ketua Penerangan,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.