Friday, August 19, 2011

Kalau UMNO Di Sebalik JAIS,Siapa Di Sebalik Hasan Ali?

Oleh ramziredang

"Nampaknya pemimpin PAS,tidak bercakap siang pandang pandang,bercakap malam dengar dengar. Mana yang dirasakan agak memberi keuntungan politik terus disiarkan, siap dengan mengangkat kertas di press conference lagi. Kononnya UMNO di belakang semuanya. Lupa ke UMNO tu memang sama dengan yahudi. Yang patut dirisaukan bukannya UMNO sangat sebab UMNO sudah hendak menyembah bumi. Yang patut diutamakan adalah jarum berbisa UMNO yang berada di dalam batang tubuh dan otak pemimpin PAS.

Kononnya pemimpin ingin mematikan isu JAIS dengan menggunakan senjata UMNO dengan menyerang balik UMNO. Habis Hasan Ali yang ingin bermati matian hendak membela aqidah umat islam tu nak taruk kat mana? Tidak terlibat langsung ke hasan ali dengan JAIS? Tidak terlibat langsung ke hasan ali dengan UMNO?

Ini politik tahun berapa? Pura pura tak nampak orang sendiri. Tiada tindakan apa apa ke?

Apa yang perlu dibuktikan kepada pemimpin PAS tentang hasan ali? Bukti kukuh yang macamanakah yang hendak dicari? Atau pemimpin PAS boleh kata macam ni,:"kita boleh buktikan bahawa UMNO di belakang JAIS tetapi hasan ali tidak terlibat, kerana hasan ali kebetulan lalu nak pegi beli topup telepon, kemudian terserempak dengan JAIS hendak pergi buat serbuan. Jadi hasan ali pun ikut sama kut kut ada perempuan seksi yang ditangkap khalwat."

Atau mungkin sembahyang istiqarah para pimpinan masih belum dapat alamat? Kalau pada akhirnya baru dapat alamat, maknanya martabat orang bawahan lebih tinggi la dari pimpinan sebab dapat kesan dulu agenda hasan ali.

Atau mungkin memang benar setengah pandangan bahawa hasan ali memang satu kepala dengan pemimpin atasan. Dan agenda sulit itu masih berjalan?

Yang bercakap tentang UMNO terlibat di belakang JAIS ini, adalah orang yang sama juga terlibat di dalam jawatankuasa disiplin terhadap hasan ali dulu, iaitu Tuan Ibrahim dan mustafa ali.

Jadi kalau hendak memandang janganlah memandang dengan hanya sebelah mata, satu mata lagi ditutup. Kalau politik masih ditakuk lama. sepatutnya yang tua tua kena bersara, bagi kepada yang muda muda. Mereka lagi berbisa dari kamu yang tua tua ni.Politik kamu sudah jadi separuh masak...insaflah sikit.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.