Saturday, August 27, 2011

Isu Baca Quran Melalui Pembesar Suara Masjid - Huraian Ulama UmnoBaru tengok rakaman majlis ilmu yang disampaikan oleh ulama Umno tentang masalah menggunakan pembesar suara Masjid atau Surau untuk membaca Quran dengan kuat sehingga habis didengari sepelusuk kampung.

Nampaknya dia juga bersetuju bahawa kerja sedemikian tidak dibenarkan dalam Islam dan lebih mendatangkan keburukan daripada kebaikan. Mungkin sebab itu mereka sudah tidak lagi menjaja dan menggunakan isu itu untuk mencetuskan salah faham rakyat, walaupun ada yang masih 'mangkaq' tak sedar kedudukan sebenar.

Alahai...politik! politik!, yang pentingnya tonjolkan diri untuk rakyat nampak macam hero. Susah nak cari mereka yang mengutamakan keredhaan Tuhan semata-mata tanpa memperdulikan apa orang nak kata.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.