Sunday, June 13, 2010

Ucapan penggulungan Presiden PAS ; Islam mesti memerintah dan memimpin.

2.45 ptg : Menganggap ada peningkatan mutu perbahasan, menyifatkan kadang-kadang ada guruh dan petir tapi tidak membahayakan. semua perwakilan dari perlis sehingga sabah menyokog penubuhan DHPP.

Mereka yang tidak bersetuju seolah-olah mereka bimbang dengan keputusan ini. Oleh kelompok yang belajar Islam dalam sudut yang sempit.

Menegaskan penubuhan DHPP tidak sama dengan kerjasana antara UMNO dengan orang bukan Islam. Kerana kerjasama mereka yang menggadai prinsip dan akhlak.

Amalan politik berbeza dengan sembahyang, kalau sembahyang imamnya Islam, makmumnya mesti Islam. Dalam politik kalau ketuanya Islam, petugasnya boleh diambil dari golongan bukan Islam seperti yang dibahas oleh Ulamak.

Islam mesti memerintah dan memimpin, atas prinsip itulah tertubuhnya PAS.

Mendedahkan bagaimana semasa pendaftaran PAS oleh bekas Presiden PAS, Dr. Abbas disahkan oleh pengarah Pendaftaran pada masa itu oleh seorang India.

PAS buktikan kerjasa dalam bentuk amalan dalam banyak PRK sebelum dari ini.

Orrang Melayu menjadi layu bila mereka meninggalkan Islam, kita mempunyai tanggung jawab besar untuk membeaskan orang Melayu dari kejahilan. Tidak salah mencintai bangsa, yang salah kalau menjadi kecintaan bangsa sebagai aqidah, apalagi mempertahan kezaliman yang dilakukan oleh bangsanya.

Sebagai mana contoh, bagaimana ketua menteri melaka yang dipenjara kerana membela orang melayu, tidak diberi maaf, tetapi seorang Melayu yang juga salah boleh dimaafkan.

Media juga sangat penting terutamanya media alternatif, mesti bijaksana untuk menyedarkan orang lain. Tidak menyebarkan berita yang bohong dan melagakan orang. Menulis dan bercakap mestilah ada batas.

Orang kata kita bermimpi , katakan kita mimpi yang soleh, bukannya mimpi syaitan.

Akan tibanya Islam menang, bukannya benda mustahil. alhamdulillah kita berada di bahtera perjuangan Islam yang kuat.

Bersyukur dengan sokongan orang bukan islam dan kerjasama dengan parti lain yang sebelum ini menolak PAS.

Teruskan perjuangan kita dengan yakin mendapat pertolongan dari Allah SWT.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.