Wednesday, June 23, 2010

Setpol MB Khalid letak jawatan, dijangka dapat Jawatan dalam PKR

Sumber
Pejabat Menteri Besar Selangor membuat pertukar berikutan perletakan jawatan setiausaha politik Tan Sri Khalid Ibrahim - Nik Nazmi Nik Ahmad, berkuatkuasa 1 Julai ini.

Nik Nazmi (kanan, berbaju putih) adalah antara perwakilan paling muda apabila dipilih sebagai calon untuk bertanding di kerusi dewan undangan negeri Seri Setia pada pilihan raya umum 2008 ketika hanya berusia 26.

Adalah dipercayai beliau akan diberikan jawatan dalam PKR.

Tempat Nik Nazmi akan digantikan oleh Faekah Husin, setiausaha politik kepada presiden PKR.

Peguam lulusan Universiti Malaya ini berkhidmat kepada Datuk Seri Wan Azizah sejak 2003 dan masih menyandang jawatan berkenaan sehingga tempatnya diganti.

Beliau
mula menyertai PKR pada 1999, selain terlibat menubuhkan PKR Cabang Kuala Langat dan memikul jawatan Ketua Wanita PKR Selangor sehingga kini.

Pelantikan itu diumumkan Khalid semasa majlis bersama media di Shah Alam, semalam.

Beliau juga mengumumkan bahawa Badrul Amin Baharon akan dinamakan sebagai ketua penerangan baru kerajaan negeri.

Sementara itu, Nik Nazmi dalam ucapannya menafikan wujudnya pergeseran antara beliau dan Khalid.

“Saya menganggap beliau seperti bapa saya sendiri,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.