Sunday, April 1, 2012

Ziarah ayah Ketua Muslimat PAS Pangkor

catatan SU

Kami bertolak dari Pulau Pangkor dengan menaiki feri pada jam 11.30 pagi untuk menuju ke Kampung Cheh yang terletak di dalam kawasan Parlimen Bukit Gantang.

Sebelum tiba ke tempat yang di tuju, kami solat di sebuah masjid di Kampung Terong. Maaf tak ingat nama masjid tersebut.

Setibanya rombangan kami telah disambut dengan begitu mesra oleh tuan rumah iaitu Pn Rafeah binti Said yang merupakan Ketua Muslimat PAS Cawangan Pangkor.

Tujuan ziarah ini adalah untuk melihat ayah beliau yang mengalami sakit 'stoke' sebelah badan iaitu bahagian kanan.

Dalam program ziarah tersebut, pihak kami mengambil kesempatan menghulurkan sumbangan barangan dapur seperti sekampit beras, gula, tepung, susu, telur dan wang poket rm100.00. Sumbangan ini di taja oleh PANGKOR PRIHATIN.

Kami bertolak pulang pada jam 4.30 petang dan selamat sampai ke rumah masing-masing lebih kurang jam 7.30 malam

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.