Tuesday, March 6, 2012

Ketua PAS Cawangan Pangkor ziarah Pak Chot

catatan SU

Pulau Pangkor, 06 mac 2012, Ust Syed Sharim bin Sayed Khalim selaku ketua Pas cawangan bersama dengan ajk yang lain telah menziarahi seorang ahli jemaah yang dalam keadaan uzur yang mesra dengan panggilan Pak Chot.Di antara ajk yang hadir ialah ust Shahril bin Saari dan bendahari cawangan.

Nama sebenarnya Mansor bin Taib berumur 64 tahun dan mempunyai 9 orang anak yang terdiri dari 5 orang perempuan dan 4 lelaki. Beliau tinggal di Kampung Sungai Pinang Besar bersama dengan isterinya pn Shambi.Manakala semua anaknya telah berkahwin dan ada yang masih di alam persekolahan.

Keadaan beliau yang selalu uzur menyebabkan tidak boleh melakukan pekerjaan yang berat. Baru- baru ini telah dimasukan ke hospital Manjung selama 11 hari kerana masalah sakit dalam perut.

Pada masa ziarah itu kami sempat menghulurkan sedikit bantuan barangan dapur seperti beras, gula, tepung, susu, minyak masak, sabun basuh, sepapan telur dan sedikit wang saku.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.