Thursday, January 26, 2012

Ust Tarmizi turun Pangkor

catatan SU

26 Jan 2012, Rabu, mantan ketua PAS Cawangan Pangkor AF Ust. Tarmizi bin Md. Arof telah turun ke sini bersama 3 orang anaknya. Beliau sempat menziarahi abg Azmi Hussin tuan tanah markas yang ada sekarang, rasa sedih meyerubunginya apabila melihat keadaan abg azmi yang baru di potong kaki akibat penyakit kencing manis.

Dalam masa yang sama, telah merawat saudara Shaharuddin bin Saari di rumahnya di Teluk Nipah akibat gangguan makluk harus yang telah mengganggu beliau hampir 3 bulan.

Di sebelah petangnya, selepas solat Asar di markas kami minum di sebuah kedai yang berhampirian. Beliau meninggalkan Pulau Pangkor dengan menaiki feri bersama 3 orangnya pada jam 7.30 malam.

Selamat jalan ust kami tunggu kehadiran beliau dalam kuliah bulanan yang akan diadakan di markas nanti.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.