Friday, January 27, 2012

AUKU: PR janji mansuh, BN Hanya pinda, Aziz Bari

WARTAWAN SINAR HARIAN

SHAH ALAM - Pakar perlembagaan Prof Dr Abdul Aziz Bari berkata, Pakatan Rakyat memberi jaminan akan memansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) sedangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) hanya menawar untuk meminda seksyen-seksyen tertentu undang-undang yang kontroversial itu.

Justeru, bekas pensyarah Universiti Islam Antarabangsa (UIA) ini menambah, perkara itu akan menjadi bahan tafsiran dan pertimbangan pengundi apabila berhadapan dengan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

"Auku tidak relevan sejak dari dulu kerana tidak banyak bawa penambahbaikan kepada mahasiswa.

Buang masa kaji pinda Auku," kata beliau pada Wacana Sinar Siri ke-10 bertajuk "Masih Relevankah Auku?

"Sambil menegaskan bahawa pihak-pihak terbabit perlu mengkaji sebab apa kerajaan menggubal Auku, Aziz menambah, "negara sudah ada undang-undang, (oleh itu) menggunakan yang ada pun sudah memadai."

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.