Friday, November 4, 2011

Kenyataan BANGANG Shabery Cheek


Malaysiakini melaporkan:
Menteri belia dan sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, kerajaan Selangor tidak boleh semudahnya mencuci tangan dalam isu kemasukan peninju Israel, Ilya Grad ke negara ini untuk satu rakaman program untuk stesen TV AXN.

Ahmad Shabery juga berkata beliau mempunyai bukti untuk menyokong dakwaannya sebelum ini bahawa kerajaan Selangor memperuntukkan RM5 juta untuk program The Challenger Muay Thai itu.

Oleh itu, katanya, wakil pembangkang tidak seharusnya bersikap "talam dua muka, double standard dengan menuduh saya dengan macam-macam tetapi pada masa sama mereka terlibat". - Mkini.
Marah sungguh Shaberi Cheek bila ditimbulkan isu kemasukan peninju Israel. Nampak macam dia benci sangat dengan Israel tu sampaikan terpaksa buat kenyataan BANGANG dalam usaha nak ubah persepsi.

Malaysiakini juga melaporkan:
Ahmad Shabery pula berkata, walaupun Selangor tidak terlibat dalam jemputan, kerajaan negeri itu masih boleh mengenakan syarat untuk memastikan tiada warga Israel memasuki negara ini.
.
"Ini wang dia, jadi dia boleh kenakan syarat – 'saya boleh bagi kalau tidak ada (warga) Israel (sertai). Ataupun bila episod melibatkan peninju Israel saya tidak akan beri sokongan.' - Ibid.
Tak ka BANGANG komen tu. Orang bukan persoal sangat pasai program stesen TV AXN tu. Yang orang persoalkan macamana orang Israel boleh terlepas masuk ke negara ni.

Tak sepatutnya boleh terlepas masuk kalau betul macam yang didakwa selama ni yang Malaysia takdak hubungan diplomatik dengan Israel. Kalau takdak hubungan diplomatik macamana mamat Israel tu boleh dapat visa. Kalau takdak visa macamana dia boleh masuk.

Yang sibuk persoal sapa yang bagi dana untuk program tu pasai apa. Lagi pun orang yang bertanggungjawab meluluskan dana tu bukannya tau pun sapa yang terlibat dengan program tu. Memang bangang sangat la kalau penganjur program tu bagitau ada orang israel terlibat dalam program tu, tentu punya la takdak sapa berani nak bagi dana.

BANGANG punya Menteri Belia dan Sukan.

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.