Thursday, October 20, 2011

UIA hanya sesuai untuk penjahat cetak black money, dia kata

Memang, di tahun-tahun awal penubuhannya, saya melihat Universiti Islam Antarabangsa (UIA) sebagai sarang pak yet-pak yet Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ntah mana-mana punya Mamat dan Minah dibawa masuk untuk mengajar di UIA, termasuklah Dr Amina Wadud. Pada masa itu, saya juga melihat sosok mengerikan beberapa professor kangkung di UIA. Saya malaslah nak sebut nama depa.

Pelajar-pelajar yang bencikan Umno tentu ingat kelaku Prof Datuk Dr Sidek Baba yang menjadi orang kuat Anwar di UIA waktu itu.

Namun begitu, UIA berjaya juga melahirkan watak-watak yang boleh dihormati. Sekali lagi, saya malaslah nak sebut nama depa. Sat lagi depa kembang pulak.

Tetapi, bila UIA bagi surat tunjuk sebab kepada Prof Dr Abdul Aziz Bari (gambar di atas) kerana memberikan pendapatnya berdasarkan peruntukan undang-undang yang menjadi kepakarannya, betullah ada satu pembaca Malaysiakini tu kata (lihat "No room for smart Malays in Malaysia"), it beggars belief!

Kalau macam ni kelaku penguasa-penguasa di UIA terhadap kebebasan akademik, macam mana nak nafikan kata-kata seorang lagi pembaca Malaysiakini:
It will become a place fit only for those who come here from foreign lands to print black money and run Internet scams.

The good Prophet will be ashamed that the name 'Islamic' is used for such an institution.
UIA gantung tugas Aziz Bari

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.