Monday, April 18, 2011

Real-Politik@Sarawak - PAS dan prediksi - Ancaman atau Kebetulan ?

Kegagalan PAS :
Dalam Jejak Sarawak #2, aku menulis peluang keemasan hanya boleh diperolehi di Beting Maro dan Sadong Jaya.”

Sebenarnya, tumpuan Pas ialah Sebuyau. Sebuyau adalah kawasan Pas yang paling aktif. 11 cawangan dapat diwujudkan dan sejak dua tahun lepas, Abang Eddy telah diwar-warkan sebagai Calon. Dalam setiap program, Abang Eddy ditonjolkan, tetapi disaat akhir, Pesuruhjaya Pas Sarawak mengambil alih tempatnya. Mungkin kerana merasakan Pas boleh menang di Sebuyau.

Abang Eddy dihantar ke Sadong Jaya. Dan seperti yang aku katakan, kalau mengharapkan pengundi berubah dalam masa 10 hari berkempen, itu kerja bodoh. Akhirnya Pas kecundang dikedua-dua tempat, bukan kerana politik, tetapi kerana politiking dalam parti. Jangan salahkan pengundi. Beting Maro mempunyai peluang yang cukup baik…tetapi masih belum cukup untuk menang.


Klik pada gambar untuk pembesaran :
Penyertaan Pas di Tanjung Datu dan Muara Tuang hanyalah untuk hiburan. Seronok dengar cerita hantu dari Muara Tuang tetapi untuk menang, memerlukan keajaiban. Dan keajaiban tidak datang ke Muara Tuang dan Tanjung Datu. - sumber dipetik dari MalaysiaTimes

catatan albanjari

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.