Wednesday, April 13, 2011

Yang pasti PRU 13 berlaku apabila INI berlaku.

Oleh Tok Pepijat

Mungkinkah PRU 13 bulan Jun ini? Apa tanda isyarat atau paras yang bakal dilihat oleh PMNajib untuk bubarkan Parlimen? Antara faktor yang bakal dilihat oleh Najib ialah keputusan pilihanraya DUN Sarawak.

Apapun, faktor yang yang menjadi puncar besar buat Najib adakan PRU 13 adalah situasi PAS.

PAS bakal adakan Muktamarnya di Kuala Lumpur dengan adakan pemilihan. Bermula jawatan Presiden, Timbalan, Naib, Ketua Pemuda, Muslimat bakal dipertandingkan atau pemilihan baru.

Saat inilah yang sedang diintai dan diperhatikan oleh PMNajib untuk bubarkan Parlimen.

Pendokong PAS harus bijak menangani isu pemilihan ini. Jangan biarkan ruang-ruang kosong untuk "hasilkan pepecahan" diisi oleh UMNO.

Seharusnya disaat sebegini, semua orang memikirkan kepentingan kesatuan, perpaduan dan tolak ansur.

Semua pihak perlu "mambisu" dari mengeluarkan kenyataan yang bakal cetuskan "modal" buat UMNO.

Satu lagi, semua pimpinan WAJIB jauhi dari ditemuramah oleh media barua UMNO seperti Utusan, Berita Harian dan sewaktu dengannya.

Jangan ada lagi pimpinan yang "GILA GLAMOUR" untuk wajahnya keluar di kaca TV3 atau RTM.

Kita melihat jika ada wajah pimpinan yang sudi ditemuramah untuk siaran TV3, bermakna mereka masuk "perangkap" UMNO !

http://tokpepijat.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.