Monday, April 11, 2011

Bersuaralah dengan berani rakyat SARAWAK

Oleh Roslan SMS

Tinggal 5 hari lagi tempoh berkempen di Sarawak. Para pengundi berdaftar di Sarawak akan keluar mengundi pada hari Sabtu 16 April ini dan kerajaan baru penggal ke 10 dijangka dibentuk pada awal pagi Ahad 17 April.

Setelah hampir 5 hari berkempen rakyat Sarawak mula menampakkan keinginan untuk menikmati angin perubahan

Samada angin itu akan membawa perubahan sehingga membentuk kerajaan baru diperingkat negeri tidaklah diketahu tetapi yang nyatanya setekah lebih 5 hari ia memang bertiup kencang.

Di sana-sini ungkapan “crocodile catcher” atau “pemburu buaya” dinisbahkan kepada rakyat Sarawak jika berjaya menjatuhkan kerajaan BN pimpinan Taib meniti di bibir rakyat. “Buaya putih” dikatakan sedang menghitung hari-hari terakhirnya. Mampukah rakyat Sarawak berbuat demikian?

Sesungguhnya dalam politik Malaysia tiada yang mustahil. Buaya besar di Kota Kinabalu bernaung bawah parti BERJAYA pernah jatuh tersungkur dibelasah rakyat Sabah satu ketika dahulu, begitu juga buaya di Kelantan, Terengganu, Pulau Pinang, Kedah, Selangor, apa isitmewanya yang di Sarawak?

Kita haru ingat dalam pilihanraya negeri Sarawak ke 9 dahulu rakyat melihat pembangkang mendapat tempat buat pertama kali di negeri tersebut, DAP emmang besar dengan 6 kerusi diikuti satu oleh PKR manakala PAS Cuma tewas 800 undi di Beting Maro.

Hasil dari kebangkitan rakyat di Sarawak itu melihat rakan-rakan di Semenanjung membawa tsunami yang lebih besar sehingga menghilangkan majority dua pertiga BN di Dewan Rakyat dan merebahkan kerajaan Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor selain mempertahankan Kelantan dengan majority yang lebih besar.

Sarawak hari ini akan berdiri sebagai pemangkin buat Pilihanraya Umum ke 13 nanti. Jika Pakatan Rakyat dapat meningkatkan pencapaiannya tidak mustahil ianya akan menular sehinga ke PRU ke 13 tetapi jika berlaku perubahan besar sehingga terbentuk kerajaan baru di Sarawak tidak mustahil esok tiada lagi BN di Putrajaya.

Bersuaralah dengan berani rakyat SARAWAK!

No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.