Wednesday, August 24, 2011

Ust Zawawi 'terjah' warga fakir-miskin di Pulau Pangkor

Kami sempat bergambar bersama-sama Ust Zawawi Hassan

Ust Syed Sharim bersama Hj. Wahab Majid


Walaupun dalam bulan ramadan kami tetap ceria

Turun juga kelihatan dalam program bantuan beras dan duit raya kepada warga fakir-miskin iaitu Ust Akmal Abdullah Sani. Beliau adalah tenaga pengajar kuliah bulan di Markas PAS Cawangan Pangkor
Kami tetap ceria walaupun dalam bulan ramadan

Ust Zawawi Hassan sedang menghulurkan sumbangan duit raya pada salah seorang fakir-miskin

Makcik ini terkejut ketika kami sampai..

Fakir-miskin di Kampung Teluk Kecil..

Pakcik ini penyokong umno tapi tetap kami hulurkan bantuan beras dan duit raya.

Salah seorang ahli PAS sedang menerima bantuan beras dan duit raya. Beliau tinggal di Kampung Teluk Gedung.
salah seorang pakcik yang menerima sumbangan beras dan duit raya dalam keadaan uzur di kampung teluk gedung... beliau sungguh terharu dengan kehadiran kami...

Salah seorang fakir-miskin yang sedang menerina sumbangan sekampit beras dan duit raya. Kelihatan juga ketua Muslimat dan bendahari PAS Cawangan Pangkor..

Kakak ini mengucapkan ribuan terima kasih atas sumbangan beras dan duit raya yang telah kami hulurkan..

PULAU PANGKOR, 23 Ogos 2011 - Satu program yang dinamakan Bantuan Beras dan Duit Raya kepada fakir-miskin di sekitar Pulau Pangkor. Bantuan ini, melibatkan 3 buah kampung iaitu Kampung Teluk Gedung, Kampung Teluk Kecik dan Kampung Masjid. Majlis tersebut telah di jalankan selepas solat Asar dan disempurnakan oleh Ketua Pemuda PAS Negeri Perak iaitu AF Ust Zawawi Hassan.

Pada sebelah malamnya beliau telah memberi tazkirah bertempat di Markas PAS Cawangan Pangkor dan tazkirah beliau cukup mengusik kalbu..

Di kesempatan ini kami dari ahli-ahli PAS Cawangan Pangkor ingin memohon ribuan kemaafan kepada semua yang mengenal kami. Di samping itu kami merayu di bulan yang penuh barakah ini dapat kiranya ahli-ahli PAS dan penyokong-penyokong Pakatan Rakyat di luar sana menghulurkan bantuan derma untuk membeli dan membina bangunan Kompleks Tarbiyah PAS Pangkor... sumbangan boleh di salurkan terus ke akuan Maybank no 558266102074 atas nama TKT PAS PANGKOR. Sebarang pertanyaan sila hubungi Ust Syed Sharim Sayed Khalim 019 5121274 dan Ust Shahril Saari 012 2365297.


No comments:

Post a Comment

Kezaliman belum berakhir hulurkan bantuan anda terima kasih !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAMPUNG MASJID

KAMPUNG TELUK DALAM

KAMPUNG TELUK KECIL

peringatan PRU 13

DOA MINTA TURUN BALA

“ Bismillahirahmanirahim. Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami Hamba Mu yang lemah memohon belas ehsan dan kasihan Mu. Kami tidak berdaya untuk menghadapi fitnah wang sebegini besar. Maka, kami berserah kembali kepada kekuasan Mu Ya Allah setelah habis daya dan kederat kami telah digunakan.Maka, kami memohon, Ya Allah, turunkan Bala yang diterima oleh Kaum Nabi Nuh dan Kaum Nabi Hud ke atas semua yang terlibat dalam usaha pembelian wakil-wakil rakyat serta pimpinan PKR tidak kira siapa mereka itu.


Ya Allah Yang Maha Berkuasa, Yang Menggerakkan Awan, Yang mengalahkan bala tentera Al Ahzab. Hancurkan mereka. Menangkan kami ke atas mereka. Jadikanlah wang mereka sebagai bala ke atas mereka supaya mereka sedar bahawa Kau lebih Berkuasa dari wang mereka.

AMIN”
" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.